2009. május 12., kedd

Megjött a "nagypolitika"

Sajnos megjött! Menetrendszerűen.
A múlt év óta rendszeresen megjelenik "valami" és óriási vita keveredik belőle, ha ezt egyáltalán vitának lehet nevezni. Őszi vita, öregek napi vita, anyák napi vita. És mindegyik tele vádaskodással, védekezéssel, sértődésekkel. Mindegyiknek jellemzője, hogy mindenki fantázia nevet használ. Az egyik fantázia-neves csevegő azt válaszolta a kérdésemre, hogy így még a legjobb barátjának is meg tudja mondani az elmarasztaló véleményt is. De azt hiszem ideje a tárgyra térni!
Napok óta nem láttam a honlapunkat, és amikor szombat este megnéztem a fórumot, megdöbbentett a Próféta egy mondatos utóirata, ami egyben zsarolás is volt. Az együttműködésről szóló cikkecskéje belefér a szólás szabadságába. Írtam is egy alapos fejmosást, de sajnos nem ment el.
Ma aztán ismét a géphez jutottam és szólni sem tudtam a meglepetéstől. Elért minket a "nagypolitika"!Már nemcsak lejáratjuk egymást, most már jelentgetéssel fenyegetünk, feltételeket szabunk. Erre a cikkre nem lett volna szabat vastag betűvel szedetten reagálni. Nem sok mindenkit érdekelt a dolog, amint az a fórumon és a csevegőben megjelent egykét írásból kiderül. Most már biztos, hogy tízszer annyian fogják olvasni. Ez jó reklám a falunak? Nemigen hiszem! Most már csak az egymás háza elé rendezett hapeningek hiányzanak, s akkor már a fővárosban érezhetjük magunkat!
A faluban sokan dolgoznak azért és nem eredménytelenül, hogy a falu felemelkedjék és kilábaljon az eddigi fertőből. Mások pedig éppen az ellenkezőjén. Lenne ember, aki erre képes? Egyre inkább ezt kell hinni, a viták és hangnemük erre utal. Olyan mintha kampány-időszak lenne. Lehet már ennél lejjebb?
És akkor nézzük a Próféta inkriminált írását.
Hogy mi hangzott el, és mi nem azt nem tudom, de ami le van írva nem megy túl a szólás szabadság határain. A cikknek vannak megállapításai, "csekkolt" bizonyos dolgokat. Ha valaki veszi a fáradságot és végignézi figyelmesen az anyák napján készült videót az észre fogja venni a próféta bizonyítékát. Na ez azt mutatja, hogy a dolog második fele igaz. Ez valószinüsitheti az első felének igazságát is.
Bár kételkedem benne, de mi van ha mégis létezik az a hangfelvétel?
Ön gól!

1 megjegyzés:

  1. Megpróbáltam egybe illeszteni a két bejegyzést. Sikerült!

    Remélem, nem bánja Gyuri bácsi, hogy belepiszkáltam az írásába...

    VálaszTörlés