2010. június 4., péntek

Az elmúlt idők esőzései további problémákat okoznak.

A reggel az egész falut tájékoztatták a probléma nagyságáról.


Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az esőzések miatt a vezetékes ivóvíz bevizsgálása szükségessé vált.Kérünk mindenkit, hogy további intézkedésig a vezetékes ivóvizet csak forralt állapotba fogyasszák!
Abaújvár, 2010. június 4.
Csuha Pál

Az elmúlt két-három hét esőzései, ahogyan más Hernád menti falvakban Abaújváron is nagy problémákat jelent. Bár Abaújváron a Hernád 2010. 06. 03-án okozta talán a legnagyobb fejtörést az embereknek. A megnövekedett folyó a két kisebb patak vízét nem volt képes befogadni már, és a víz a vinyicén állt meg. Tegnap délután egyesek már a veszélyeztetett családok kiköltöztetésén törték a fejüket, de erre nem került sor. Közben az eső pedig csak esett tovább. A helyiek egész éjszakás ügyeletet tartva küzdöttek a víz ellen.

Nem feltétlenül csak a megáradt vízfolyások okozzák a problémát. A körülbelül két hete megcsúszott kertalja tovább mozog és beigazolódni látszik a helyiek félelme, hogy ez a mozgás talán a felső utcán is folytatódhat. A tegnapi nap megcsúszott a volt kastélykert, amely Feketené Sárika néni elmondása alapján ma(2010.06.04) délelőtt 10órakkor teljesen leszakadt.
A képen a fák miatt csak egy apró töredékét láthatjuk a leszakadt kastélykertnek.
A problémákat még tetőzik a rossz útviszonyok. A délelőtt folyamán egy kirándulóbusz csúszott az árokba. De a fedélzetén csupán pár ember tartózkodott.

Ennek a mentése még mindíg tart.(2010.06.04. 14:30)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése