2008. október 3., péntek

Utcanév táblák

A környező falvakban már régen oszlopra szerelt utca jelző táblák vannak, az átutazóknak, idegeneknek hasznos segítséget nyújtva. Ez év tavaszán végre nálunk is megjelentek.

Meleg barna színe, rajta a fehér kézírással otthonos, megnyugtató.

Köszönet illet mindenkit, aki a tábla készítés és kihelyezésben részt vett. Az utca név felfestéséért külön köszönet illeti Espánné Bene Ágnest aki a színvonalas munkát önkéntes (társadalmi) munkában végezte el.

Rövid idővel ezután az Abaújvár Jövőjéért Egyesület tagjai összegyűjtöttek nagyon sok virág palántát, ami nem is volt olyan egyszerű, mert már igencsak utána voltunk a palántázási szezonon. Sokan voltunk a munkára, kicsik, nagyok és öregek. Jól haladtunk. A társaság egy része a követ és a földet szállította, más része festette a köveket, ültette és locsolta a palántákat. Közben beszélgettünk is.

Érdekes volt, hiszen láthattuk az itt lakók reakcióit. Volt aki a fejét csóválta, az arcára volt írva véleménye: "mire jó ez?". Volt aki teljesen közömbös volt, aztán csak adott egy veder vizet. De a többség nem így látta a dolgot. Jöttek palántával, locsoló kannával, jó tanáccsal. Látszott és mondták is hogy örülnek a tábláknak és annak, hogy szépül a falu.  Sok kép készült erről a munkáról, remélem majd megkerülnek.

A palánták mind megfakadtak és azóta is dúsan virágzanak. Az erre járó idegenek dicsérték érte a falut, mindenkinek nagyon tetszett. 

Én magam is többször végigjártam a falut egyedül is, és idegenekkel is.  Megvallom őszintén, hogy jóérzés volt látni a közös munka gyümölcsét. Szinte mindenütt szépen gondozottak voltak a "kiskertek". Nem egyszer láttam magam is idős nénikéket, bácsikákat gyomlálni és locsolni az előttük- vagy közelükben lévő kertecskét. 

Az előbbiekben az írtam: "szinte mindenütt..."  sajnos egyik másik utcában bizony nem így volt. Hogy az egyikben nem azon senki nem csodálkozik. De a másikban!!! ez már furcsa volt, de sebaj az Önkormányzat kigyomláltatta.

Remélem rövidesen a virágzó kertecskékről is elkészülnek a képek és megtudjuk mutatni. Jövőre a már meglévőkön kívül szeretnénk még több virág ágyást csinálni. Már összegyűjtöttük a virág magvakat és tavasszal már elegendő palántánk lesz a virágosításhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése