2009. december 20., vasárnap

Felújítják az orvosi rendelőt Abaújváron

Az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb fejlesztése Abaújváron az a beruházás, amely most megvalósulhat az alig több mint kétszáz lakosú községben: csaknem 16 millió forintból felújítják az orvosi rendelőt, a költségek túlnyomó részét pályázat útján uniós forrásból biztosítják - közölte Csuha Pál, a település független polgármestere hétfőn.

A község az Észak-magyarországi Operatív Program egészségügyi szolgáltatások fejlesztése című projektje keretében pályázott, ami a kistérségi járóbeteg-szakellátó központok fejlesztését szolgálja - mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy összesen 15,1 millió forintot nyertek el, ehhez önerőből 800 ezer forintot tettek hozzá, a pénzből a település orvosi rendelőjét korszerűsíthetik.

Csuha Pál elmondta, hogy az akadálymentessé alakított rendelőt korszerű műszerekkel szerelik fel, egyebek mellett EKG-vizsgálatokra is mód nyílhat, de lesz a faluban defibrillátor is.

A beruházásnak köszönhetően szélesebb, jobb színvonalú ellátást tudnak majd biztosítani a település lakosainak, felvilágosítással, prevencióval, szűrővizsgálatokkal javíthatják az egészségi állapotukat - hangsúlyozta a polgármester, aki azt is elmondta: a tervek szerint a jövő év elejére fejeződik be az orvosi rendelő felújítása.

Átelemlve: delmagyar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése